Hirdetés
Kezdőlap Pénzvilág Babakötvény otthonról is - nyereményjátékkal
No menu items!

Babakötvény otthonról is – nyereményjátékkal

A veszélyhelyzetre tekintettel immár online is vásárolható Babakötvény. A lehetőséggel azok a szülők is élhetnek, akiknek még nincs Start-számlájuk – mondta Tállai András.

A kényelmes és egészségvédelmi szempontból biztonságos online vásárlást segíti a Kincstár nyereményjátéka is, amelyen minden online számlát nyitó, illetve online állampapírt vásárló ügyfél részt vehet. Az Ügyfélkapun keresztül értékpapír nyilvántartási vagy Start-számlát nyitók 100 ezer forintot, az online állampapírt vásároló kincstári ügyfelek 50 ezer forintot nyerhetnek – tette hozzá a pénzügyminiszter-helyettes.

Tállai András

A nyereményjáték fő célja az, hogy egyre többen vegyék igénybe a Kincstár folyamatosan bővülő online szolgáltatásait – hangsúlyozta.

Ez most a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzetben kiemelt jelentőséggel bír, és egyre elterjedtebb lehet, hiszen immár a babakötvény összegét nyilvántartó Start-számla nyitásához sincs szükség személyes ügyintézésre  – nyomatékosította az államtitkár.

Óriási az érdeklődés a babakötvény iránt, hiszen csak tavaly 34 ezer új számlát nyitottak, jelenleg pedig már 212 ezer gyermek rendelkezik Kincstári Start-értékpapírszámlával – ismertette az adatokat Tállai András. Majd megjegyezte, hogy az érdeklődés a koronavírus-járvány idején is töretlen, ezért volt szükség arra a kincstári fejlesztésre, amely online elérhetővé tette a számlanyitási szolgáltatást is. Az új szolgáltatás így segítheti a babakötvénnyel rendelkező gyerekek számának további bővülést.

Az életkezdési támogatás automatikusan jár. Fotó: MTI/Mohai Balázs

A babakötvény módot ad a szülőknek, nagyszülőknek és más rokonoknak arra, hogy hozzájáruljanak gyermekeik, unokáik, fiatalabb családtagjaik későbbi anyagi lehetőségeihez, mégpedig hosszú távú, biztonságos formában – kezdte az államtitkár, majd a részletekről szólva kifejtette: kiindulópontként az állam minden újszülöttnek automatikusan ad 42 500 forint életkezdési támogatást. A pénzt a Magyar Államkincstár írja jóvá a gyermek születésének napján, babakötvény azonban csak akkor válhat az életkezdési támogatásként kapott összegből, ha valamelyik hozzátartozó Kincstári Start-értékpapírszámlát nyit a gyermeknek.

Ezt könnyíti meg a Kincstár új szolgáltatása, eddig ugyanis csak személyesen lehetett ilyen számlát nyitni, hétfőtől már online, ügyfélkapun keresztül is lehet. Jelenleg több mint 4,2 millió magánszemély rendelkezik ügyfélkapuval, vagyis a szülők jelentős többsége számára könnyen elérhető az új szolgáltatás, és így még tovább nőhet a babakötvényesek aránya.

A Kincstár legfrissebb kimutatása szerint több mint 977 ezer – tizennégy év alatti – gyermeknek nincs még Start-számlája, így az új szolgáltatás nekik is segíthet

– mondta az államtitkár, kiemelve, hogy nemcsak a nyereményjáték miatt érdemes most babakötvénybe fektetni, hanem azért is, mert a kamata is igen kedvező, és adókedvezmény is jár utána.

2020-ban 6,4 százalékos kamat jár, a félretett összeget ezen felül állami támogatás egészít ki – jegyezte meg Tállai András. Az állam a családtagok befizetéseinek tíz százalékát, de legfeljebb hatezer forintot tesz hozzá az új befizetésekhez minden évben. Többeket motiválhat vásárlásra a Kincstár holnap induló nyereményjátéka is, amelyben huszonöt 100 ezer forint értékű állampapír vásárlására fordítható Nyereményutalványt sorsol ki azok között, akik június 30-ig nyitnak értékpapírszámlát az ügyfélkapun keresztül.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Megalkották az első magyar AI alapú éttermi asszisztenst

A koronavírus-járvány okozta elszigetelődés adta az inspirációt egy kis baráti társaság számára, hogy olyan közösségi applikációt fejlesszen, ami megkönnyíti az információszerzést, a tájékozódást, miközben a vendéglátóhelyek kiszolgáltatott helyzetét is orvosolni tudja.  A kis közösségi alkalmazás bár népszerűvé vált, de a várt áttörést nem érte el, ezért a csapat egy inkubációs programban kapott segítséget felhasználva fejlesztette ki a jelenlegi formában elérhető rendszert.

A júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A jelenleg 4,5 milliárd köbméternyi készlet másfélszeresét teszi ki a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak.

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.