Hirdetés
Kezdőlap Pénzvilág Kivonul Magyarországról és több más piacról a Commerzbank
No menu items!

Kivonul Magyarországról és több más piacról a Commerzbank

Számos térségből kivonul a német Commerzbank, Magyarországról is

Kivonul Magyarországról és több más piacról Németország egyik legnagyobb pénzintézete, a Commerzbank – írta a Handelsblatt című német üzleti lap.

A német külkereskedelem mintegy 30 százalékának lebonyolításában közreműködő társaság 15 országban alakítja át vagy szünteti meg tevékenységét. Magyarországról kivonul, ami az 1993 óta működő leánybank, a vállalati ügyfeleket kiszolgáló, négy fiókot üzemeltető és több mint száz ember foglalkoztató Commerzbank Zrt. értékesítését jelenti.

A Commerzbank a térség több más országban is beszünteti tevékenységét, így Szlovákiában a Pozsonyban működtetett fióktelepet zárják be, Szerbiában pedig a Belgrádban létrehozott képviseletet.

Más térségekben a jelenlét szintjét csökkentik. Brazíliában például, ahol alig néhány éve, 2016-ban szereztek bankengedélyt, ugyancsak eladják a leánybankot és csak képviseletet tartanak majd fenn, az Egyesült Arab Emírségekben pedig képviseletté alakítják át az ország legnagyobb városában, Dubajban működő fióktelepüket.

A legnagyobb szabású változás a luxemburgi fióktelep bezárása. Ott nagyjából kétszázan dolgoznak, úgynevezett konzorciumi hitelekkel  foglalkoznak. Ezt a tevekénységet Németországba helyezik át.

Az átalakításról a társaság vezetői tájékoztattak a vállalati intraneten – írta Handelsblatt. A laphoz eljutott közlemény szerint a nemzetközi hálózat számottevő ritkítását jelentő átalakítást fokozatosan, 2024-ig hajtják végre.

A Handelsblatt az új felállásban hozzávetőleg negyven országában lesz majd jelen, és még inkább a német középvállalati szektorra összpontosít. Német vonatkozású tevékenységet nem folytató külföldi ügyfelet csak akkor vállalnak, ha a legígéretesebbnek tartott területek – a mobilitás, a kommunikáció, az élettudományok, a beruházási javak piaca és a fenntartható fejlődés – valamelyikén dolgozik.

Az 1870-ben alapított Commerzbanknak Németországban 11 millió ügyfele van, legnagyobb részvényese – mintegy 17 százalékkal – német állami pénzügyi stabilizációs alap (SoFFin), amely 2009-ben szállt be, hogy a bank jobban megbirkózhasson a 2008-ban elmélyült pénzügyi világválság megpróbáltatásaival. A csaknem 48 ezer embert foglalkoztató társaság tavaly 2,9 milliárd euró veszteséget szenvedett el. Ez a legrosszabb eredmény 2009 óta, amikor 4,3 milliárd euró volt a veszteség.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

BÉT – Elemző: a romló nemzetközi hangulat miatt csökkent a BUX

A részvénypiac forgalma 16,6 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen változott az előző napi záráshoz képest.

Az MNB 50 bázisponttal csökkentette az alapkamatot

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa 50 bázisponttal, 7,25 százalékra csökkentette a jegybanki alapkamatot keddi ülésén, és a kamatfolyosó két szélét is ilyen mértékben csökkentette.

Elutasítjuk a nyomásgyakorlást az energiapolitika terén

A magyar kormány elutasít mindenféle politikai nyomásgyakorlást azt illetően, hogy milyen forrásokból vásároljon energiát, és mindig is a nemzeti érdek szempontjából legjobb megoldásokat fogja választani.

NAV: éjfélkor jár le az szja-bevallási határidő

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Gazdaság

Heti várható: Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatokat közöl a KSH

Kedden a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa kamatdöntő ülést tart.

Nagy Márton: május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresőket segítő támogatások

Május 16-tól elérhetők a 30 év feletti álláskeresők és inaktívak elhelyezkedését célzó támogatások, az uniós társfinanszírozással megvalósuló program teljes kerete több mint 150 milliárd forint

A többség családon belül dönt a pénzügyeiről

meghaladja az 50 százalékot azok aránya, akik családtagoktól kérnek tanácsot pénzügyi döntésekben, de a baráti, ismeretségi körben tájékozódók aránya is megközelíti a 30 százalékot.

Már él az automatikus napi átutalási limit az OTP-nél

Sok OTP-ügyfél most, az internet- vagy mobilbanki belépésénél szembesül azzal az üzenettel, hogy május 8-tól a pénzintézet biztonsági okokból automatikus napi limitösszeget vezetett be...