Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Felülteljesített és új csúcson zárt a tőzsde
No menu items!

Felülteljesített és új csúcson zárt a tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 331,11 pontos, 0,57 százalékos emelkedéssel, 58 020,37 ponton, új történelmi csúcson zárt pénteken.

A részvénypiac forgalma 26,2 milliárd forint volt, a vezető részvények többnyire erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Sághy Balázs, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője az MTI-nek elmondta, hogy a BÉT a Magyar Telekom teljesítményének köszönhetően felülteljesített nemzetközi viszonylatban. A szektort érintő különadók megszűnéséről szóló hírek adtak lendületet a részvénynek – idézte fel.

A tőzsde honlapján megtalálható közlemény szerint a távközlési cég 123 milliárd forintot fektet be vezetékes- és mobil hálózatfejlesztésbe a 2024-2027 közötti időszakban. A társaság vállalja, hogy 1 millió háztartást lefedő gigabitképes sávszélességet biztosító vezetékes hálózatot építi ki 4 év alatt, így 2027 végére 4,5 millió felhasználó számára teszi elérhetővé az infrastruktúrát. Emellett 2026-ra 99 százalékra növeli az országos 5G lakosságszám arányos kültéri lefedettséget.

Az elemző szerint a Richter papírok jobban is teljesíthettek volna, hiszen a nap folyamán a gyógyszeripari céget érintő kedvező hírek jelentek meg. Emlékeztetett arra, hogy az európai gyógyszerügynökség pozitív véleményt adott ki a vállalat egyik nőgyógyászati készítményéről.

A hangulat az európai tőzsdéken általánosan kedvező volt pénteken, amit Sághy Balázs azzal magyarázott, hogy az Európai Központi Bank a várakozások szerint leáll a további kamatemelésekkel.

A Mol 34 forinttal, 1,25 százalékkal 2762 forintra erősödött, 5,4 milliárd forintos forgalomban.

z OTP-részvények ára 15 forinttal, 0,10 százalékkal 14 695 forintra nőtt és ezzel beállította éves csúcsát, forgalma 12,8 milliárd forintot tett ki.

A Magyar Telekom árfolyama 50,0 forinttal, 10,53 százalékkal szintén éves csúcsot jelentő szintre, 525 forintra emelkedett, forgalma 2,1 milliárd forint volt.

A Richter-papírok árfolyama 40 forinttal, 0,43 százalékkal 9200 forintra csökkent, a részvények forgalma 4,5 milliárd forintot ért el.

A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 4782,62 ponton zárt pénteken, ez 28,29 pontos, 0,59 százalékos csökkenés a csütörtöki záráshoz viszonyítva.

 

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az EKB csökkentette az irányadó kamatlábat

Az EKB döntése megfelel a többségi piaci várakozásoknak.

Meghalt Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár

Váratlanul elhunyt Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtökön.

Felborítja a magyar piacot a Temu új konkurenciája?

Egy új piactér megjelenése nem csak a vállalkozásokra, de a vásárlókra is hatással van, hiszen az új piaci szereplő nem olyan agresszív, mint akár a Temu, amelyet ma már kikerülni is nehezen tudunk, viszont nagyon jó árakat is tud nyújtani.

A Revolut magyarországi leánybankjának alapításáról

A Revolutnak továbbá felügyeleti adatszolgáltatási kötelezettséget is teljesítenie kellene az MNB felé.

Hírek

15 milliárdos pénzügyi oktatási program indul

A 16-21 éves korosztály ingyenesen férhet hozzá számos, hasznos pénzügyi tudást biztosító anyaghoz.. Minden magyar előtt nyitott a pénzügyi tanulás lehetősége! Sőt a 16-21 éves fiatalok most ingyenes oktatást kapnak.

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Gazdaság

Az EKB csökkentette az irányadó kamatlábat

Az EKB döntése megfelel a többségi piaci várakozásoknak.

A Revolut magyarországi leánybankjának alapításáról

A Revolutnak továbbá felügyeleti adatszolgáltatási kötelezettséget is teljesítenie kellene az MNB felé.

Devizapiac – Erősödött kedden a forint

A forint az októberi kezdéshez képest gyengébben áll mindhárom devizával szemben, 0,7 százalékkal az euró, 2,8 százalékkal a dollár és 0,8 százalékkal a svájci frank ellenében.

Erősödött a forint hétfőn

Az év eleje óta a forint 4,6 százalékkal gyengült az euróval, 5,8 százalékkal gyengült a dollárral és 3,2 százalékkal gyengült a svájci frankkal szemben.