Hirdetés
Kezdőlap Fogyasztóvédelem Vádolnak három, cégeknek külföldi bankhitelt ígérő csalót
No menu items!

Vádolnak három, cégeknek külföldi bankhitelt ígérő csalót

Vádat emeltek három, külföldi bankhitelt ígérő csalóval szemben, akik több céget károsítottak meg összesen csaknem 13 millió forinttal – tájékoztatta közleményben a Békés Vármegyei Főügyészség pénteken.

Mint írták, egy 68 éves büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő gyulai férfival; egy 69 éves büntetett előéletű kecskeméti férfival és egy 68 éves büntetlen előéletű gödöllői nővel szemben emeltek vádat.

A csalók 2017-2018-ban határozták el, hogy egy szlovákiai társaság, mint hitelközvetítő nevében magyar cégeknek külföldi finanszírozási lehetőségeket kínálnak projektjeik megvalósításához. A kecskeméti férfi “játszotta” a magánbankár szerepét, akin keresztül külföldi bankoktól hitelhez juthatott állításuk szerint az, aki befizeti a szükséges regisztrációs, tranzakciós díjat.

A szlovák társaság valójában nem működött, a “magánbankárként” feltüntetett idős férfinak hitelközvetítésre nem volt sem lehetősége, sem szándéka. A csalók kizárólag a sértettek regisztrációs és tranzakciós díj címén befizetett pénzét akarták megszerezni.

Egy hódmezővásárhelyi székhelyű gazdasági társaság ügyvezetőjének – aki termőföld vásárláshoz és méhcsaládok telepítéséhez keresett finanszírozási lehetőséget – 6,6 millió forintos kárt okoztak. Egy kecskeméti nőt – aki irodaház építéséhez és geotermikus erőmű építéséhez, működtetéséhez keresett forrást – csaknem 2,7 millióval rövidítettek meg. Egy cserkeszőlői székhelyű cég képviselője pedig 3,76 millió forintot fizetett ki nekik; ő a cég új zöldségtisztító és -feldolgozó üzemének létesítéséhez keresett befektetőt.

A járási ügyészség a csalókkal szemben végrehajtandó börtönbüntetésre tett javaslatot a vádiratban, és arra, hogy a bíróság kötelezze őket az okozott kár megtérítésére – írták a közleményben.

Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Vádolnak három, cégeknek külföldi bankhitelt ígérő csalót

A csalók kizárólag a sértettek regisztrációs és tranzakciós díj címén befizetett pénzét akarták megszerezni.

Az EU-s tagállamok megszavazták a büntetővámot

Az európai uniós tagállamok többsége megszavazta a Kínában gyártott elektromos autók behozatalára vonatkozó végleges kiegyenlítő vámok kivetéséről szóló javaslatot pénteken

MNB: megszűnik az egyetlen hazai foglalkoztatói nyugdíjszolgáltató

Ennek egyik oka lehet, hogy a hazai fejlesztésnek számító önkéntes nyugdíjpénztári forma jóval megelőzte a foglalkoztatói nyugdíjszolgáltatóit, és már az önkéntes rendszer is tartalmazta a munkáltatói hozzájárulás lehetőségét, s

Magyarország átvette a Békekenyér-kezdeményezés elnökségét Németországtól

A 2014 óta rotációs rendszerben megrendezett Békekenyér konferenciának 2025-ben Magyarország, közelebbről Szarvas városa ad majd otthont. 

Hírek

15 milliárdos pénzügyi oktatási program indul

A 16-21 éves korosztály ingyenesen férhet hozzá számos, hasznos pénzügyi tudást biztosító anyaghoz.. Minden magyar előtt nyitott a pénzügyi tanulás lehetősége! Sőt a 16-21 éves fiatalok most ingyenes oktatást kapnak.

Szerda reggelre erősödött a forint árfolyama

Az euró jegyzése a kedd kora esti 1,1160 dollárról 1,1158 dollárra változott.

Felébredt a forint

Erősödött a forint kedd reggel a főbb devizákkal szemben...

Devizapiac – Erősödött a forint péntek reggelre

Az euró 1,1128 dollárt ért reggel 7 órakor a csütörtök kora esti 1,1112 dollár után.

II. Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Zsidó Gasztronómiai Fesztivál

Megtekinthetik a csodálatos zsinagóga épületét és a tárlatvezetésen megismerhetik a történetét.

Indul az Azonnali Fizetési Rendszer 2.0

Minden társadalom számára fontos lehet alternatív elektronikus fizetési megoldások kidolgozása a pénzforgalmi stabilitás és a monetáris szuverenitás érdekében.

Devizapiac – Erősödött kissé a forint hétfőn

Az eurót este hat órakor 394,00 forinton jegyezték a kora reggeli 394,26 forint után, a.

Kicsit, de erősödött péntek reggelre a forint

Erősödött péntek reggelre a forint.

Gazdaság

Sokan még mindig nem ajánlják fel adójuk 1 százalékát

Nem elég hatékony a civil szervezetek kommunikációja

Még betegebb csütörtök reggelre a forint

Gyengült a forint csütörtök reggelre az előző esti jegyzéséhez képest a főbb devizákkal szemben a bankközi devizakereskedelemben.

400 forint fölött az euró

A forint árfolyamát részben a kedvezőtlen nemzetközi folyamatok, geopolitikai fejlemények befolyásolják.

Jóváírásokkal és ajándékokkal küzdenek a bankok a fiatalok kegyeiért

A fiatalok vonzó ügyfelek a bankoknak, ezért a számlanyitásért cserébe akár több tízezer forintos jóváírásokat és egyéb kedvezményeket, ajándékokat kínálnak nekik. A Bank360.hu összegyűjtötte...