Hirdetés
Kezdőlap Kül-hon Költészetnapi közös kanadai virtuális verselés
No menu items!

Költészetnapi közös kanadai virtuális verselés

Mivel a diaszpórában élő magyarok közösségének megtartása szempontjából még az átlagosnál is nagyobb kihívást jelent a kötelező fizikai távolságtartás a nagy kiterjedésű Kanadában, a magyar költészet napján ismét az online közösségi tér nyújtott segítséget egy közös versmondáshoz.

Szenthe Anna

Az, hogy nehéz és kiszámíthatatlan időket élünk, a kanadai Diaszpórában élő magyarokra is komoly kihatással van – fogalmazott Szenthe Anna, a Diaszpóra Tanács Kanadai elnöke, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnöke.

– Az Erős Magyar Közösségek Éve alkalmából tervezett programjaink nagy részét törölnünk kellett.  Szükségünk volt valami olyan szervezésre, mely a koronavírus idején is egyesíti a kanadai magyarokat, a programok hiányában erkölcsi alapot ad az összetartozás évének.

Kezdeményezésére a Kőrösi Csoma Sándor program kanadai ösztöndíjasainak szervezésében a költészet napja alkalmából a kanadai magyar összetartás tanúságául készítették el azt a videót, amelyen József Attila a Dunánál című versét mondják el a kanadai magyar szervezetek képviselői Montreáltól Victoriáig, 16 kanadai várost képviselve, a magyar külképviseletek munkatársaival és néhány magyar színművész barátjuk közreműködésével.

– A verset a Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Magyarság Háza erkölcsi támogatásával készítettük, ezzel is bizonyítva, hogy a kanadai magyarok a távolságok ellenére közösen, együtt dolgoznak a magyarság, a magyar nyelv, a hagyományok és a kultúra megtartásában.

A Magyar Kormánnyal való szoros kapcsolatunkat bizonyítja, hogy Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkár is beszállt a projektbe és a vers utolsó sorával megerősítette a Magyar Diaszpóra ás Magyarország közös céljait és feladatait.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

30 éves fennállását ünnepli az AVIAREPS

AVIAREPS Csoport hazai leányvállalata, az AVIAREPS Magyarország Kft. több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik professzionális utasforgalmi GSA-szolgáltatások és turizmus-kommunikáció-és marketing területén.

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Az üzemanyag-kereskedők önkéntesen csökkentették az áraikat

Emellett a kormány megfontolja az üzemanyag-forgalmazók azon javaslatát, miszerint ne a régiós, hanem a szomszéd országok üzemanyag-átlagára legyen a referenciaérték.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.