A piaci visszajelzéseket figyelembe véve módosította a képesítési követelmények rendeletét az Innovációs Technológiai Minisztérium. Ennek értelmében október 13-tól a konyhai és a cukrászati tevékenységekben csak a szakmai felügyeletet ellátó személynek kell képesítéssel rendelkeznie.
A tárca közölte: a kormány kiemelten fontosnak tartja a hazai vállalkozások támogatását és a gazdasági szereplők működési stabilitásának megőrzését.
A képesítési követelmények rendelete több alkalommal történt egyeztetést követően, a gazdasági érdekképviseletek, kamarák és szövetségek javaslatára jött létre – írták.
Az elmúlt időszakban érkezett piaci visszajelzéseket figyelembe véve azonban a tárca módosította a szabályozást.
A módosítás lényege, hogy a jövőben nem kötelező a konyhai, valamint a cukrászati tevékenységekben dolgozó valamennyi munkavállalónak szakképesítéssel rendelkeznie.
A büfétermékek (például a lángos, a palacsinta, a melegszendvics) elkészítése és forgalmazása pedig egyáltalán nem lesz képesítéshez kötött tevékenység.