Hirdetés
Kezdőlap Mozaik Koronavírus - Belgiumban újra gyorsan terjed a járvány
No menu items!

Koronavírus – Belgiumban újra gyorsan terjed a járvány

A vártnál gyorsabb ütemben terjed újra a koronavírus-járvány, a 20 és 60 év közötti korosztály van a leginkább kitéve a fertőzésnek Belgiumban – írja  a helyi sajtó.

A nemzeti közegészségügyi intézet szóvivője, Boudewijn Catry azt mondta, hogy az újonnan azonosított fertőzöttek száma “riasztó, nem várt mértékben” növekszik. Kiemelte, az új esetek csaknem felét az antwerpeni régióból jelentették, de az ország többi részében is egyre több fertőzöttről számolnak be a hatóságok. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a statisztikák szerint a 20 és 60 év közötti korosztály van leginkább kitéve a fertőzés kockázatának.

A nemzetbiztonsági tanács újabb korlátozásokat vezetett be. A miniszterelnök szerint azokra azért van szükség, hogy elejét lehessen venni a második hullám kiteljesedésének.

Célunk egyértelmű: meg kell akadályozni a terjedést, hogy ne kényszerüljünk újabb lezárásokra” – hangsúlyozta.

Sophie Wilmés belga kormányfő: a járvány kiújult

Az új szabályok értelmében a társas összejöveteleken háztartásonként már csak öt fő vehet részt tizenöt helyett, a higiéniai előírások betartásával, kivéve az olyan nagyobb rendezvényeket, mint az esküvők, ahol a résztvevők maximális létszámát tíz főben határozta meg a kormány.

Kültéri rendezvényeken 200, beltérieken 100 személy vehet részt, a védőmaszk viselése továbbra is kötelező. A rendelkezések szerint a bevásárlást, amely 30 percnél tovább nem tarthat, egyedül kell végezni.

Sophie Wilmés aláhúzta, hogy az antwerpeni helyzet határozott, konkrét intézkedéseket tesz szükségessé. A tartományi válságcsoport továbbra is tárgyal a város polgármesterével a további intézkedések meghozataláról, amelyeket kedden jelentenek be.

A múlt héten csaknem kétezer új fertőzöttet rögzítettek a hatósági statisztikák, ami 71 százalékos növekedést jelent az azt megelőző hét adataihoz képest. A heti átlag szerint naponta 279 ember kapta el a Covid-19 betegséget.

A 11,5 millió lakosú Belgiumban átlépte a 66 ezret a járvány kitörése óta megbetegedettek száma. Az országban eddig 9821 ember halt bele a SARS-Cov-2 vírus okozta betegségbe.

Belgiumban előző héten a kormány leállította az enyhítési intézkedések ötödik szakaszát. A korlátozásokat március közepén vezették be az országban, amelyeken időközben fokozatosan, több ütemben – párhuzamosan a járványügyi helyzet javulásával – lazítottak.

 

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

KSH: 1,5 milliárd euró volt a termék-külkereskedelmi többlet

Az előző hónaphoz viszonyítva a külkereskedelmi termékforgalom szintje az exportoldalon 4,0, az importoldalon 3,0 százalékkal csökkent.

Elmaradnak a nemzetközi átlagtól automatizálás és AI terén a magyar cégek

Noha Magyarország lemarad a nemzetközi átlag mögött ezen a téren, egyre több cég érdeklődik a terület iránt.

Mesterséges intelligencia a HR-ben

A mesterséges intelligencia néhány éve valósággal ránk rúgta az ajtót, a technológia az élet számos területét igyekszik forradalmasítani. Az AI térhódításához a munkaerőpiac is fokozatosan alkalmazkodik, a HR-folyamatokban is egyre nagyobb szerepet kap, a szakemberek döntő többsége ma már úgy véli, hogy a mesterséges intelligencia valódi segítség lehet.

Rekordon a személyi kölcsönök, ismét 100 milliárdnál a lakáshitelek

Márciusban tovább csökkent a lakáshitelek átlagos kamata, az új szerződések összege pedig megközelítette a 100 milliárd forintot, amire utoljára közel két éve volt példa. A személyi kölcsönből is rekordösszegben vettek fel az igénylők.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.