Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde Tőzsde - Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek
No menu items!

Tőzsde – Emelkedéssel nyitottak a New York-i indexek

Emelkedéssel nyitottak az irányadó New York-i tőzsdemutatók a gyorsjelentési szezon erős kezdésének és a gazdaság fellendüléséről tanúskodó friss makroadatoknak köszönhetően.

A 30 vezető iparvállalat DJIA-indexe 0,17 százalékkal, az S&P 500-as mutató 0,37 százalékkal, a technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója pedig 0,90 százalékkal emelkedett a nyitásban.

A gyorsjelentési szezont a szokásokhoz híven a nagybankok indították. A sort szerdán a JPMorgan Chase és a Wells Fargo nyitotta meg, mindkét pénzintézet a vártnál jobb eredményekkel rukkolt elő, de igazi kiemelkedő teljesítményről a Goldman Sachs tudott beszámolni a befektetési banki és a kereskedési bevételek erőteljes emelkedésének köszönhetően.

A sort csütörtökön folytatta a Bank of America, amely ugyancsak kiemelkedő eredményekről számolt be, egyúttal 25 milliárd dollár értékű sajátrészvény-vásárlási programot jelentett be.

Tőzsdenyitás előtt tette közzé gyorsjelentését a Pepsico amerikai üdítő- és chipsgyártó, amely a vártnál nagyobb bevételt és nyereséget ért el az első negyedévben. Árfolyama enyhén, mindössze 0,1 százalékkal emelkedett a nyitás előtti elektronikus kereskedésben. A vártnál nagyobb nyereséget termelt és javította éves profit-előrejelzését a UnitedHealth, a legnagyobb amerikai egészségbiztosító, így közel 2 százalékos pluszban várta a nyitást.

A nagy nyugat-európai értéktőzsdéken is emelkednek az indexek. Délután fél négykor a londoni FTSE-100 index 0,43 százalékos, a frankfurti DAX-index 0,32 százalékos, a párizsi CAC-40 0,43 százalékos, a milánói FTSE MIB 0,16 százalékos, a madridi IBEX 35 mutató 0,24 százalékos, az euróövezeti vállalatok gyűjtőindexei közül pedig az EuroStoxx50 0,42 százalékos pluszban állt.

A nemzetközi bankközi devizapiacon egy euróért 1,1968 dollárt adtak, 0,08 százalékkal erősödött a dollár. A jenhez képest azonban 0,14 százalékkal gyengült a dollár, 108,76 jenen forgott.

Az azonnali jegyzésekben az arany unciánkénti ára 1,02 százalékkal, 1753,67 dollárra, a júniusi szállítású aranyé pedig 1,06 százalékkal, 1754,70 dollárra nőtt a New York-i árupiacon.

A globális kereskedelem szempontjából legjelentősebb két nyersolajféleség, az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára csökken, de így is egyhavi csúcs közelében mozog az olajkereslet erősödését valószínűsító előrejelzésekre.

A júniusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 0,42 százalékos mínuszban, 66,30 dolláron, a májusi szállítású WTI pedig 0,68 százalékos veszteségben, 62,72 dolláron forgott fél négykor.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

A júliusra elvárt szint felett a gáztárolói töltöttség

A jelenleg 4,5 milliárd köbméternyi készlet másfélszeresét teszi ki a tavalyi egész éves lakossági fogyasztásnak.

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Ősztől a Konvergencia Programot az uniós gazdasági kormányzás reformja keretében felváltja a középtávú nemzeti fiskális strukturális terv,.

Most licitáljon több millió forintos arany ékszerekre a NAV oldalán

Több millió forintos arany ékszerekre is lehet licitálni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) oldalán.

Az Accent Hotels idén Magyarország legvonzóbb munkaadója lett a HORECA szektorban

Az Accent Hotels kiemelkedő eredményt ért el a vizsgált területen, melynek köszönhetően a vállalat lett 2024-ben a „Legvonzóbb munkaadó” HORECA kategóriában.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.