Hirdetés
Kezdőlap Tőzsde BÉT - Emelkedő forgalom mellett erősödött a BUX a héten
No menu items!

BÉT – Emelkedő forgalom mellett erősödött a BUX a héten

Emelkedő forgalom mellett emelkedett a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe a héten, a BUX 40 886,06 ponton zárt, 740,88 ponttal, 1,85 százalékkal magasabban az előző heti záró értékénél.

A részvénypiac forgalma meghaladta az 55,63 milliárd forintot, míg az előző, három munkanapos héten 23,35 milliárd forint volt a forgalom, a vezető részvények az OTP kivételével erősödtek a héten.

Az MTI-hez eljuttatott elemzésében az Equilor Befektetési Zrt. kiemelte, hogy pozitív hangulatban zajlott az év első teljes kereskedési hete a részvénypiacokon. A kedvező hangulatban jelentős szerepet játszottak Jerome Powell beszédei, az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed elnöke igyekezett nyugtatni a pénzpiacokat, több alkalommal jelezte, hogy a Fed figyel a piacok jelzéseire, és a változó gazdasági folyamatokra, ezért rugalmas és türelmes lesz. Ebből – az elemzés szerint – egyenesen következik, hogy a korábban vártnál kevesebb kamatemelés lehet az idén az Egyesült Államokban.

A magyar vezető részvények közül az elemzésben kiemelték a Mol és a Richter mozgását, az Equilor várakozása szerint az emelkedés rövid távon mindkét részvényben folytatódhat. Az OTP jegyzése negatív korrekcióba kezdett, a Magyar Telekom pedig meghatározó szintnél akadt el.

Felidézték, hogy a Mol nem talált olajat a legújabb norvég fúrásával. Az árfolyam szempontjából az lett volna jelentős hír, ha találtak volna. Nagyságrendileg 5 százalékos találati aránnyal számolva, 35 millió dollár lehetett a mező értéke, amely így találat híján értéktelenné vált, igaz, ez nem jelentős az évi 2,5 milliárd dolláros EBITDA-hoz (kamat-, adófizetés és amortizáció előtti eredmény) képest.

Csütörtökön a Moody’s Investors Service által kiadott előrejelzés szerint a magyar gazdaság az idén is az Európai Unió átlagát meghaladó mértékben fog növekedni, de az ütem jelentősen lassulhat, 3,4 százalékos lehet. A hitelminősítő kiemelte, hogy a gazdasági teljesítmény nagyban függ az export volumenétől, a magyar export csaknem 28 százaléka áramlott a német piacra, így a német gazdasági növekedés mértéke erőteljesen befolyásolja majd az folyamatok alakulását – írta az Equilor.

A héten a Mol 4,33 százalékkal erősödött, pénteken 3228 forinton zárt, a heti forgalma meghaladta a 11,15 milliárd forintot. A Richter árfolyama 2,75 százalékkal nőtt, a papír 5800 forinton zárt a hét utolsó napján, heti forgalma 10,77 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom 0,55 százalékkal erősödött a héten, pénteki záróára 454,5 forint volt, heti forgalma meghaladta a 2,3 milliárd forintot. Az OTP árfolyama 0,26 százalékkal gyengült, a papír 11 690 forinton zárt a hét utolsó napján, heti forgalma 27,56 milliárd forint volt. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 3911,46 forinton zárt pénteken, az előző héthez képest 52,64 ponttal, 1,36 százalékkal magasabban.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Az USA tisztán akar repülni, de ez a földeket veszélyeztetheti

A program keretében a gyártók adójóváírásra lesznek jogosultak az olyan fenntartható repülőgép-üzemanyagok (SAF) esetében, amelyek legalább 50 százalékkal csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátását a kőolaj-alapú repülőgép-üzemanyaghoz képest.

Fél a madárinfluenzától? Itt van minden, amit a témában tudni érdemes

A vírus jellemzően nem fertőzi meg az emberi légutakat, mivel az emberek torkában, orrában vagy felső légutaiban nincsenek meg azok a receptorok, amelyek a jelenlegi madárinfluenza-törzsre érzékenyek.

Otthonfelújítási támogatás: van amire egy nap maradt, másra egy hónap

Az igénylőnek tulajdonosnak vagy haszonélvezőnek kell lennie az ingatlanban, amit hiteles tulajdoni lappal tud igazolni.

30 éves fennállását ünnepli az AVIAREPS

AVIAREPS Csoport hazai leányvállalata, az AVIAREPS Magyarország Kft. több mint 25 éves tapasztalattal rendelkezik professzionális utasforgalmi GSA-szolgáltatások és turizmus-kommunikáció-és marketing területén.
Hirdetés

Hírek

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon

Pluszban kezdtek a vezető nyugat-európai tőzsdék

Erősödéssel indítottak a vezető nyugat-európai tőzsdék csütörtökön
Hirdetés

Gazdaság

Börtönben a Binance kriptovaluta volt főnöke

Az amerikai igazságügyi minisztérium az ügyet a kriptopénzeken belüli bűncselekmények elleni fellépés részeként indította, amelyek közül a legismertebb a Bitcoin.

Rohamra indultak a bankok az állam ellen a lakossági megtakarításokért

A leköthető összegnek felső határa nincs, vagyis tárt karokkal várják a legvagyonosabb ügyfélkört is.

Szeptembertől kötelező átutalási korlát lesz a bankszámlákra, az OTP már májusban bevezeti

Az internet- és mobilbankból indított utalásoknak május 8-tól kezdve 1 millió forint lesz a napi limitjük.

A Gránit Bank, az MBH és az OTP konzorciuma működtetheti az MFB Pont Plusz lakossági hálózatot

A közvetítői hálózatról szóló közbeszerzési eljárást a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) jelentette meg, a szerződést még ebben a hónapban megköthetik.