Lejárt szavatosságú alapanyagok, megfeketedett zsírréteg mindenütt, koszos hűtőszekrény, a kézmosás és a takarítás hiánya… Néhány tény, amiért a fővárosban azonnal bezáratott a Nébih egy főtt ételt házhozszállító éttermet.
A mennyezet és a falak koszosak, porosak, pókhálósak voltak. A főzőtérben a plafon festékrétege közvetlenül az olajsütő felett hullott, hámlott. A berendezések (hűtők, munkaasztalok, dagasztógép…) környezetében és közvetlenül alattuk is zsíros fekete koszt találtak az ellenőrök.
A dolgozóknak a higiénikus kézmosáshoz szükséges kellékek nem álltak rendelkezésükre. A konyhai hulladékot elszállításig a sütő-főző térben elhelyezett nyitott hordókban tárolták. Zöldség-gyümölcs előkészítő helyiség hiányában a tisztítatlan fokhagyma, zsákos vöröshagyma a húselőkészítőben kapott helyet.
A budapesti vendéglátó-ipari egységben a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal szakemberei a higiéniai hiányosságokon túl 25 kg bizonytalan eredetű, nyomon követhetetlen, valamint lejárt minőségmegőrzési idejű alapanyagokat is találtak.
A súlyos, élelmiszerbiztonsági kockázatot is jelentő hiányosságok miatt a Nébih ellenőrei azonnali hatállyal felfüggesztették az egység tevékenységét, a kétséges alapanyagokat is kivontak a forgalomból és elrendelték az állati eredetű élelmiszerek megsemmisítését.
A konyha a jogsértések maradéktalan kijavítása után, a hatóság újabb, kedvező eredményű helyszín ellenőrzését követően folytathatja újra a tevékenységét.