Hirdetés
Kezdőlap Hírek Elon Musk miatt kivonulhat a Twitterről a német kancellár
No menu items!

Elon Musk miatt kivonulhat a Twitterről a német kancellár

Illusztráció: Bigstock

Miután Elon Musk felvásárolta a Twittert, a dolgok a fejük tetejére álltak. Ezt a német kancellári hivatal is aggodalommal figyeli, Olaf Scholz kancellár pedig a Twitterről való kivonulását fontolgatja.

Tömeges elbocsátások, kétes fiókok közzététele és zűrzavar az ellenőrzött fiókokkal kapcsolatban. Az első hetek a Twitteren az új főnök, Elon Musk alatt – ahogy a Spiegel cikke fogalmaz – viharosak voltak. És még mindig nagyon sok a kérdőjel azzal kapcsolatban, hogy a milliárdos milyen irányba kormányozza a nemrég felvásárolt vállalatot.

E bizonytalanságok miatt Olaf Scholz német kancellár azt fontolgatja, hogy kilép az online platformról. “A kancellár és a Szövetségi Sajtóhivatal nagyon alaposan vizsgálja a Twitter fejlődését az Elon Musk általi átvétel óta” – mondta Steffen Hebestreit kormányszóvivő a Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND) című lapnak.

A folyamat során – mondta – “mérlegeljük egyrészt a platform fejlesztését, másrészt a helyette használható lehetséges alternatívákat“.

Olaf Scholz. Fotó: Wikipedia

Az a feladatunk, hogy széles körű tájékoztatást nyújtsunk a szövetségi kormány munkájáról, és a lehető legtöbb csatornát szeretnénk használni, hogy a felhasználókat ott érjük el, ahol egyébként is tájékozódnak” – mondta Hebestreit az RND-nek. A Twitter az előző kormány által létrehozott csatorna, amellyel Scholz mintegy 600 ezer, a kormányszóvivő pedig mintegy 100 ezer követőt ér el.

Nagyon rövidlátó” lenne, ha “most feladnánk ezt az információs csatornát anélkül, hogy lenne alternatívánk” – folytatta Hebestreit. “Mindazonáltal nem hunyhatunk szemet afölött, ha a hálózaton a problémás fejlemények egyre nagyobb méreteket öltenek.”

Musk október végén 44 milliárd dollárért vette át a Twittert. Ezt követően nemcsak a vezetőséget, hanem 7500 alkalmazottjának mintegy felét is kirúgta. A kritikusok attól tartanak, hogy Musk drasztikusan korlátozhatja a Twitter harcát a gyűlöletüzenetek és álhírek terjedése ellen.

Scholz kancellár az első olyan twitterező kancellár, akinek a szóvivői és kormányzati profil mellett személyes fiókja is van a platformon. Hebestreit szerint azonban az üzeneteket nem ő írja, hanem a Szövetségi Sajtóhivatal egy csapata.

A TikTok nevű kínai videoklip platformon viszont Scholznak nem állítanak fel csatornát – magyarázta Hebestreit. Az erre vonatkozó határozat már megszületett.

Hirdetés
Kövesse AzÜzletet a facebookon is!Tetszik

Friss

Így húzott el Győr mellett Debrecen, és együtt integetnek Miskolcnak

Az első negyedévi 640 ezer forintról az utolsó negyedévre 678 ezer forintra nőtt az átlagos négyzetméterár Debrecenben, ez 6 százalékos emelkedést jelent.

Hazánk továbbra is szoros együttműködésre törekszik a FAO-val

A magyar uniós elnökség kapcsán az európai élelmiszerpazarlás csökkentésére és a világ egyes régióiban tapasztalható nélkülözés felszámolására is fel kívánja hazánk hívni a figyelmet

A Microsoft gigabefektetése a mesterséges intelligenciába

A Kearney globális tanácsadó cég becslése szerint az AI 2030-ra közel 1 billió dollárral járulhat hozzá a délkelet-ázsiai bruttó hazai termékhez (GDP).

Csökken a kereslet, olcsóbb lehet a benzin

A benzin iránti kereslet globális növekedése idén lelassulhat az elektromos autók kínai és USA-beli térnyerése miatt.
Hirdetés

Hírek

BÉT – Emelkedett a héten a BUX

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe, a BUX a múlt pénteki záráshoz képest 1,44 százalékkal, vagyis 962,94 ponttal emelkedve, 68 002,24 ponton zárta a hetet.

Felülteljesített a magyar tőzsde

A részvénypiac forgalma 14,6 milliárd forint volt, a vezető részvények a Mol kivételével erősödtek az előző napi záráshoz képest.

Mínuszban zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

 Mínuszban zárták a kereskedést a vezető nyugat-európai tőzsdék kedden.

Történelmi csúcson zárt a BUX – A Magyar Telekom és az OTP húzta az indexet

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 846,62 pontos, 1,26...

Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai tőzsdék

Az euróövezeti EuroStoxx50 index 0,48 százalékkal esett.

Heti várható – Kamatdöntő ülést tart a jegybank, munkaerőpiaci adatok

Januárban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 605 100 forint, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 416 600 forint volt.

Indexemelkedéssel zártak csütörtökön az európai tőzsdék

Az európai gyűjtőindexek az év eleje óta több mint négy százalékkal emelkedtek, az euróövezeti kilenc százalékkal.

Gyengült csütörtökön a forint

Gyengült csütörtökön a forint a főbb devizákkal szemben a kora reggeli jegyzéséhez képest a bankközi piacon
Hirdetés

Gazdaság

Ami sok, az sok: Nagy Márton behívatta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség képviselőit

A tárcavezető a rendkívüli egyeztetésen megállapította, hogy Magyarországon az üzemanyagok ára a régiós átlagnál magasabb.

Sok bankszámlás megúszta a drasztikus áremelést 

A digitális bankolásra ösztönöznek a díjemelések

A kormányzati szektor GDP-arányos hiánya 6,7 százalékos volt 2023-ban

A kormányzati szektor adóssága - a Magyar Nemzeti Bank adatai alapján - 2023 végén 55 134 milliárd forintot, a GDP 73,5 százalékát érte el.

MBH Bank: 345,3 milliárd forint korrigált adózás előtti eredmény 2023-ban

A társaság a tavalyi évben 350 millió euró értékben sikeres nemzetközi kötvénykibocsátást hajtott végre.