Szakmai Titkaink Éjszakája címmel tartott szakmai bemutatót a Danubius Hotels, a turizmus-vendéglátás iránt érdeklődő közel kétszáz fiatalnak a Danubius Hotel Flamencoban rendezett eseményén.
A nagykörúti Radisson Blu Béke Hotel és a Zsolnay Kávéház vezető cukrászmestere, Bechmann György és munkatársai hamar a program legnépszerűbb állomásává varázsolták a „mindenmentes” süteményeket, csokoládés desszertkülönlegességeket bemutató standot. Emellett azonban Altbäcker György, a Danubius Hotel Flamenco konyhafőnöke is olyan érdekes programot állított össze, hogy a fiatalok a konyhában is szívesen időztek. Kíváncsiak voltak, hol és hogyan készül napi többezer péksütemény a szálloda vendégeinek, és milyen speciális, nagy teljesítményű konyhai berendezések teszik lehetővé, hogy akár egy négyszáz fős afgán lakodalmi násznép tradicionális ételekre vonatkozó kívánságait is maradéktalanul teljesíteni tudják egy este alatt.
A Gundel Étterem jellegzetes aranyozott porcelánjaival mutatkozott be a helyszínen és ha a borokba nem is, de a borfelszolgálás alapismereteibe mindenképp belekóstolhattak a fiatalok, akik mindent megtudtak a dekantálásról. Ami után az est fénypontjaként a legendás Gundel palacsinta flambírozása következett.
A véletlenszerűen kialakított 10-20 fős csapatok sokszor addig egymásnak ismeretlen tagjait a Gasztro Szabaduló Szoba hozta hamar össze, hiszen közös munka és együtt gondolkodás nélkül lehetetlen lett volna a rejtélyek kiderítése, és sosem derült volna ki a képzeletbeli von Niedermüller bárőnő ékszerrablásának története. A wellness és fitness világába a margitszigeti szállodákból érkező Magyar Zsuzsanna vezető tréner, kozmetikus és Fenes Éva Health Spa & Premier Fitness Assistant vezették be a diákokat, illóanyagokkal kevert krémeken, sajátmárkás termékeinken keresztül.
A Danubius Hotel Helia pedig áprilistól megújult bisztrókínálatával mutatkozott be, míg a Hilton Budapest Front Desk Supervisora, Nagy Gábor különleges vendégkérésekről mesélt, míg a konyhával felszerelt lakosztályban a Danubius Hotels Group SPA-házainak képviseletében Fodor-Kassai Mónika PR igazgató, a City szállodák nevében Szentléleky-Szabó Ágnes PR manager meséltek a híres vendégek kezeléséről kommunikációs szakmai szempontból.
A Budapesti Vendéglátóipari és Humán Szakképzési Centrum mind a hét tagintézményével egyszerre képviseltette magát a helyszínen, hiszen a turizmus-vendéglátás pályán, a szakképzés ezekben a szakközépiskolákban és szakgimnáziumokban kezdődik.